The Royal Malta Golf Club

Het logo van de Royal Malta Golf Club

Op Malta bestaat ook de mogelijkheid tot het spelen van golf. Dit kan op de golfbaan (Il-korsa tal-golf) van de Royal Malta Golf Club in Marsa. Deze club werd in het jaar 1888 opgericht door de toenmalige Britse gouverneur van de Maltese eilanden Sir Henry D'Oyley Torrens (1823 – 1889). In eerste instantie werd er een golfbaan net buiten de muren van Floriana aangelegd, maar de golfbaan bevindt zich sinds het jaar 1904 op de huidige locatie, nabij de plaats Marsa.

De club heeft een 18-holes baan met een par van 68. Hierbij hoeven in totaal slechts 5487 yards (5017 meter) afgelegd te worden. De holes zijn grotendeels tussen grote palmbomen aangelegd. Behalve de golfbaan zelf, beschikt de club over een driving range en een putting practice area. Natuurlijk zijn er ook kleedkamers, een restaurant en een bar aanwezig. Vanwege het 125-jarig bestaan zijn dergelijke voorzieningen in 2013 flink verbeterd. Golfspullen kunnen ter plaatse worden gekocht en/of gehuurd en ook een PGA-gecertificeerde instructeur is altijd voor handen. In de directe omgeving van de club is ook de tennisvereniging aanwezig. Deze beschikt over 20 banen.

Voor een rondje golfen is reserveren verplicht. Om gebruik te mogen maken van de golfbaan dienen gasten correct gekleed te gaan. Heren dienen bijvoorbeeld een golf-polo te dragen. Over het algemeen wordt iedereen die iets dat op golfkleding lijkt toegelaten tot de baan. Korte broeken worden in de warme zomermaanden oogluikend toegestaan. Schoenen met spikes zijn eveneens toegestaan, mits het om kunststof spikes gaat.

Een rondje golfen (18 holes) kost tussen € 65, - (ma. t/m vr.) en € 70, - (weekend) exclusief de huur van de golfspullen. Een setje clubs huren kan vanaf € 18, - en de huur van een elektronisch golfkarretje kost € 38, -. Mensen die vaak of gedurende langere periode op Malta verblijven, kunnen tevens overwegen om lid te worden van de club. Voor buitenlandse aspiranten geldt hiervoor een gereduceerd tarief.

De golfbaan is eenvoudig te bereiken via de nabij gelegen bushalte Marsa P&R, die door tal van buslijnen wordt aangedaan. Hoewel het wellicht gepaster is om met een taxi bij het clubhuis te verschijnen. Via de meeste grote hotels wordt bovendien een shuttleservice naar de golfbaan aangeboden. In dergelijke hotels kan ook gereserveerd worden voor een rondje golf. Soms wordt daarbij tevens reductie op het gebruik van de baan aangeboden. Deze reductie kan oplopen tot 20%.

The Royal Malta Golf Club heeft ook een eigen website. Deze is te bereiken door hier te klikken. Het reserveren voor het gebruik van de golfbaan kan via de website geregeld worden. Ook de Malta Golf Association bezit een eigen website. Deze is te bereiken via deze link.Google