The great siege of Malta Experience

Logo van the Great Siege of Malta Experience

Naast de bekendere Malta experience is er in Valletta nog een andere show waarin gepoogd wordt bezoekers mee te nemen naar het verleden. Dit is de Great siege of Malta Experience.

De great siege of Malta is een soort museum waar bezoekers met een koptelefoon op het hoofd doorheen lopen. Op die manier gaan zij terug naar de tijd waarin de ridders van de Johannieterorde hun heldhaftige strijd tegen de Ottomanen (Turken) vochten. Met behulp van poppen en driedimensionale voorstellingen wordt uitgelegd hoe het er in die tijd aan toeging.

De reis door het verleden neemt bezoekers mee naar onder andere de pelgrimstochten waarin gevochten werd. De oorlog om Malta (Great Siege) neemt natuurlijk een prominent gedeelte van het verhaal in. Uiteindelijk wordt getoond hoe de ridders vertrekken met de komst van Napoleon Bonaparte.

De krijgt informatie over wat er te zien is, wordt door middel van een headset verstrekt. De informatie duurt ongeveer 45 minuten. De cd's die voor de show gebruikt worden zijn er in veertien talen, waaronder het Nederlands.

De Great siege of Malta is te vinden aan Republic Square te Valletta. Republic Square ligt ongeveer halverwege Republic street, de hoofdstraat van Valletta. De show is het hele jaar door geopend van 10uur 's ochtends tot 17:30uur 's middags. De entree is, met een prijs van € 7,50 voor volwassenen, nogal aan de hoge kant.Google