Malta Experience

Logo van the Malta Experience

De Malta Experience is een veertig minuten durende diapresentatie over Malta, die bezocht kan worden te Valletta. Tijdens de presentatie wordt in grote lijnen uitgelegd hoe de geschiedenis van Malta is verlopen. In het begin worden bezoekers meegenomen naar de periode waarin Malta voor het eerst bewoond werd, ongeveer 7.000 jaar geleden. Van hieruit volgt de presentatie een aantal voor Malta belangrijke periodes uit de geschiedenis. Via de Romeinen, Arabieren, Spanjaarden, de tijd van de ridders, de Tweede Wereldoorlog en de Engelsen eindigt de voorstelling in het heden.

De presentatie maakt het voor bezoekers van Malta eenvoudiger te begrijpen hoe de geschiedenis van het land is verlopen en welke waarde er aan bepaalde historische monumenten moet worden gehecht. Daardoor is de film geschikt voor iedere toerist die een beetje interesse in de geschiedenis heeft.

De filmzaal van de Malta Experience

De show wordt gepresenteerd op een groot scherm. Hierop worden gedurende de show door vier HD-projectors ruim 3.000 dia’s en filmbeelden geprojecteerd. De show wordt ondersteund door allerlei geluidseffecten. Door middel van een geluidssysteem dat in alle 275 stoelen in het theater afzonderlijk aanwezig is, kunnen de bezoekers de taalkeuze individueel instellen. Het commentaar is beschikbaar in zestien talen, waaronder het Nederlands (ingesproken door Lex van Delden). De presentatie wordt het gehele jaar door vertoond. Van maandag tot en met vrijdag vindt er van 11:00uur tot en met 16:00uur op elk gehele uur een presentatie plaats. Op zaterdag, zondag en op feestdagen wordt de film 11:00uur, 12:00uur, 13:00uur en 14:00uur vertoond. Bij grote drukte, vinden in het hoogseizoen soms meer voorstellingen plaats.

Het theater is te vinden aan de oostzijde van het schiereiland waar Valletta op ligt. Het ligt tussen de Lower Barracca Gardens en fort St. Elmo. De loopafstand van het busstation van Valletta naar het theater is gemakkelijk te overbruggen. Deze bedraagt ongeveer een kwartiertje. Daarnaast rijdt ook stadsbus 133 vanaf het busstation naar het theater. De halte ligt dan voor de deur. Het is niet aan te raden met een huurauto naar het theater te rijden. Parkeren is er slecht mogelijk en bij het binnenrijden van de hoofdstad wordt een automatisch tolsysteem ingeschakeld, waardoor bij het inleveren van de auto betaald moet worden. Beter is het om gebruik te maken van de P&R-terreinen in de omgeving van Valletta en met de bus naar de stad te rijden.

De Malta Experience heeft een eigen website. Deze is te bezoeken door hier te klikken.Google