Classic Grand Prix van Valletta

Grand Prix logo

Een jaarlijks terugkerend evenement in Malta is een classic Grand Prix. Hierin rijden verschillende typen historische en klassieke raceauto's in verschillende races en klassen rond. Er zijn puzzel- en toertochten maar het hoogtepunt is een race, die min of meer voor de lol wordt gehouden. Vroeger reden de historische auto's een rondje om Valletta op een vier kilometer lang circuit, maar vanwege de drukte is het niet meer mogelijk om de wegen aldaar vrij te maken voor de racewagens. Sinds 2012 wordt er daarom een circuit opgebouwd in de omgeving van Midna. Ook aan het begin van oktober 2015 zal het evenement daar worden gehouden.

De deelnemende auto's zijn allen minstens een kwart eeuw oud, terwijl de oudste voertuigen zelf ongeveer een eeuw oud zijn. Toeschouwers kunnen het spektakel van achter dranghekken aanschouwen en eventueel de racemonsters van dichtbij bekijken op een Concours d'Elegance. Voor dit laatste en de goede zitplaatsen moet entree betaald worden.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van de organisatie (klik hier). In het filmpje hieronder een impressie van hoe het er in de editie van 2007 aan toe ging.

 Google